Rektör Cebeci ve Dekan Dağdeviren, 26. İlahiyat ve İslami İlimler Fakülteleri Dekanlar Toplantısı’na Katıldı

Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Suat Cebeci ve İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alican Dağdeviren, Gaziantep Üniversitesi İlahiyat Fakültesi tarafından Mavera Kongre ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen ve 11 Rektör ile 80’e yakın İlahiyat ve İslami İlimler Fakültesi Dekanının katıldığı 26. İlahiyat ve İslami İlimler Fakülteleri Dekanlar Toplantısı’na iştirak etti. Toplantıya ayrıca Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş da katıldı.

Toplantıda İlahiyat Fakülteleri, MEB Din Öğretimi Genel Müdürlüğü ve Diyanet İşleri Başkanlığı arasında gerçekleştirilebilecek iş birliğine yönelik birçok konu değerlendirilirken aynı zamanda ana bilim dalı sınırlandırılması, ikinci öğretim programlarının kapatılması, tıp ve hukuk fakültelerinde olduğu gibi kontenjanlar belirlenirken fakültelerin taleplerinin dikkate alınması gibi hususlar da görüşüldü.

Toplantı sonuç bildirgesi için tıklayınız!