Yalova Üniversitesi    islamiilimler@yalova.edu.tr +90 226 815 52 52

Bu sene ilki gerçekleştirilecek olan ve geleneksel olarak sürdürülmesi planlanan “ARAPÇA YAZ KURSU” 10 Temmuz-25 Ağustos 2023 tarihleri arasında aşağıdaki plan dâhilinde gerçekleştirilecektir.

Arapça Yaz Kampı Ders Programını İndirmek İçin Tıklayınız.

Kursumuzda:

1. Hazırlık sınıfında belli bir kaynaktan takip ettikleri sarf ve nahiv derslerini farklı bir kaynaktan yeniden görme fırsatı elde edecek olan öğrencilerimiz bu kurs boyunca Kais ALHARPOUTLU’nun MEVSUATU’S-SARF, Mehmet TALU’nun SARF VE NAHİVE GİRİŞ 1, Musa YILDIZ ve Emrullah İŞLER’in ARAPÇA MODERN METİNLER ve ÇÖZÜMLEMELERİ adlı kitaplarını okuyacaklardır.

2. Adı geçen kitaplarda yer alan bütün kelimeler harekeli bir şekilde öğrencilerimize sunulacak ve ezberlemeleri sağlanacaktır. Bir gün önce o günkü dersin kelimelerini ezberleyerek derse hazırlıklı gelen öğrencilerimiz ders esnasında sadece hocanın kendisine öğretmeye çalıştığı kurala yoğunlaşacak ve üst düzeyde bir verim elde edeceklerdir.

3. Her gün öğleden sonra o gün işlenen sarf ve nahiv konularının pekişmesi için özel olarak hazırlanan sorular çözülecektir. Bu sorularla bir yandan öğrenci konuyu daha iyi kavrarken diğer yandan da YDS’ye hazırlık olması düşüncesiyle hazırlanan ve içinde sağlık, spor, ekonomi, turizm, eğitim, hayvanlar, bitkiler, güncel konular ve basın okumalarının yer aldığı paragraf soruları sayesinde kelime hazinelerini geliştireceklerdir.

4. Her gramer dersinin ardından yapılacak olan muhadese dersleri ile bir yandan öğrencilerin dinlenmeleri sağlanırken diğer yandan da Arapçayı daha seri konuşmaları sağlanacaktır. Böylelikle birinci sınıfta yüzde yüz Arapça işlenecek olan derslere daha hazırlıklı bir şekilde girmeleri mümkün olacaktır.

5. Hazırlık sınıfının akabinde aldıkları bu eğitimle dil seviyeleri bir kademe daha ilerletilen öğrencilerimize yeni yılın başlamasıyla birlikte yıl boyu devam edecek olan YDS kursu verilecek, gerçek YDS sorularının çözüleceği bu dersler sayesinde öğrencilerimizin YDS’ye hazır olmaları sağlanacaktır.

6. Bu eğitimleri alan öğrencilerimizin 2. sınıftan itibaren her yıl 2 defa YDS sınavına girmeleri sağlanacak, böylelikle ellerinde belli bir seviyenin üstünde dil notuna sahip olarak fakülteden mezun olmaları sağlanacaktır.

Doç. Dr. Mehmet KILIÇARSLAN

Arap Dili ve Belagati ABD Başkanı