Yalova Üniversitesi Etkinlikleri

Doç. Dr. Mehmet Kılıçarslan ile İ'râbu'l-Kur'ân Tefsir Dersleri

Dersin Telegram Grubuna Katılmak İçin Tıklayınız: https://t.me/+n68p9oZiXD85NmU0

Derslerin Youtube Sayfasına Ulaşmak İçin Tıklayınız

Fakültemiz Arap Dili ve Belagati Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Mehmet Kılıçarslan, online olarak herkese açık İ’râbu’l-Kur’ân Tefsir Dersleri yapacaktır.

Haftanın her günü sabah saat 06:40-07:20 arasında gerçekleştirilecek dersler, bir yandan öğrencilerimizin Arapça derslerinde öğrendiklerini Kur'ân üzerinden görmelerini sağlamayı, diğer yandan ayetlere nasıl yaklaşılması gerektiği noktasında uygulamalı örnekler sunmayı amaçlamaktadır. Derslerde ayetlerin irabları yapıldıktan sonra kelime seçimlerindeki özen, varsa belâgî sanatlar, itikadi, fıkhî, ahlâkî ve içtimai vurgular gibi farklı yönleri açıklanmaktadır. Dersler daha sonra ders grubu için oluşturulan Youtube sayfasına yüklenmekte, böylece dersi kaçıran öğrencilerin daha sonra takip edebilmesi sağlanmaktadır.

Derslere katılmak isteyenler, yukarıdaki Telegram linkine tıklayıp gruba üye olduktan sonra ders linki hakkında bilgi edinilebilir.