Türkiye Lisansüstü Çalışmalar Kongresi (TLÇK), Sosyal Bilimler alanında disiplinler arası çalışmaları teşvik etmek, nitelikli ve özgün akademik üretime katkı sağlamak amacıyla düzenlenen ulusal bir kongredir. 9. Türkiye Lisansüstü Çalışmalar Kongresi (TLÇK), 15-17 Nisan 2020 tarihlerinde Kocaeli'de gerçekleştirilecektir. Kongre bu yıl İlmi Etüdler Derneği (İLEM), Kocaeli Üniversitesi iş birliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin destekleriyle düzenlenmektedir. 9. TLÇK, Türkiye’nin farklı üniversitelerinde lisansüstü düzeyde çalışmalar yapan veya bu çalışmalarını son iki yılda tamamlamış olan araştırmacılara, çalışmalarını tecrübeli akademisyenler ve akademisyen adayları önünde sunarak fikir alışverişinde bulunma ve zenginleştirme ayrıcalığı sunacaktır. Kongrede yer alan sunumların bilim dünyasına kazandırılması için kongre sonunda seçilmiş bildiriler İLEM tarafından yayınlanmaktadır.

Kocaeli'de gerçekleştirilecek 9. TLÇK’da Edebiyat, Eğitim, Felsefe, Hukuk, İktisat, İlahiyat, İletişim, İşletme, Mimarlık & Şehircilik, Psikoloji, Sanat, Siyaset Bilimi, Sosyal Politikalar, Sosyoloji, Tarih, Uluslararası İlişkiler alanlarında oluşturulan alt konu başlıklarında bildiriler kabul edilecektir.

Kongreye lisansüstü çalışmalarına devam eden veya yüksek lisansını, doktorasını son iki yıl içerisinde tamamlamış olan araştırmacılar başvurabilirler. Gönderilen özetler ve bildiriler alanında uzman hakemler tarafından değerlendirildikten sonra kabul edilmektedir.

Kongre hakkında detaylı bilgi ve başvuru için www.tlck.org.tr sitesini ziyaret edebilir, sorularınız ve bilgi almak için bilgi@tlck.org.tr adresine başvurabilirsiniz.

Bildiri Özeti Son Gönderim Tarihi
30 Kasım 2019