IX. Uluslararası Din Görevlileri Sempozyumu Kitabı Yayınlandı

Fakültemizin 3-4 Kasım 2018 tarihlerinde İstanbul’da YECVA, Sancaktepe Belediyesi, ÖNDER ve Medeniyet Yolcuları Vakfı ile ortaklaşa düzenlediği “IX. Uluslararası Din Görevlileri Sempozyumu: Şehir ve Medeniyetin İnşasında Cami ve Din Görevlilerinin Rolü” başlıklı sempozyumun tam metin bildirilerinin yer aldığı kitap yayınlandı.

Editörlüğünü fakültemiz İslam Tarihi ve Sanatları Bölümü’nden Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Sürün’ün gerçekleştirdiği kitabın yayın yönetmenliğini ise yine aynı bölümden Dr. Öğr. Üyesi Yasin Beyaz üstlendi. Kitapta fakültemizden bildirileriyle sempozyuma katkı sağlayan Doç. Dr. Hasan Gümüşoğlu, Dr. Öğr. Üyesi İlyas Akyüzoğlu, Dr. Öğr. Üyesi Salim Sancaklı, Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Sürün, Dr. Öğr. Üyesi Yasin Beyaz, Arş. Gör. Mehmet Bağçivan, Arş. Gör. Dr. Sümeyra Ocak, Arş. Gör. Fatih Varol’un da tebliğleri bulunuyor. Beş bölümden oluşan kitapta tebliğler, “Dinî Temeller Üzerinden İnsanın İrşad ve İhyasında Caminin Rolü”, “Sanat, Edebiyat ve Mimari Açıdan Cami”, “Din Görevlilerinin Cami Haricindeki Fonksiyonları”, “Yakın Geçmişin Örnek İmamları” ve “Çözüm ve Öneriler” başlıkları altında yer alıyor.