Akademik Gelişim Seminerleri'nin İkincisi Doç. Dr. Yusuf Oktan Tarafından Gerçekleştirildi

Akademik Gelişim Seminerleri’nin ikinci programında Hadis Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Yusuf Oktan, “Şiî Hadisçiliğinin Teşekkül Süreci” başlıklı bir sunum gerçekleştirdi.

8 Kasım 2022 Salı günü Fakülte Konferans Salonunda gerçekleştirilen ve Dekanımız Prof. Dr. Cahit Külekçi'nin yanı sıra öğretim elemanlarımızın ve öğrencilerimizin katıldığı seminerde öncelikle YLSY bursiyeri olarak Malezya'da geçirdiği lisansüstü eğitim hayatından ve çalışmaları esnasında üç ay kadar kaldığı İran'daki izlenimlerinden bahseden Oktan, hangi saiklerle doktora konusunda Şiî hadisçiliği üzerinde yoğunlaştığından bahsetti. Daha sonra genel anlamda Şiî İran’ın tarihi hakkında bilgiler veren hocamız, Şiî rivayet kültürü, Şiî ulema ve İran’da halkın bu noktadaki kabulleri hakkında bilgilendirici bir sunum gerçekleştirdi. Dinleyiciler tarafından ilgiyle takip edilen program soru-cevap bölümüyle sona erdi.

Akademik Gelişim Seminerleri’nin üçüncü programında Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Esra Yıldız, “Tanzimattan Cumhuriyete Şeyhülislamlık” konusunu ele alacak.