Fakültemizde Afet Bilinci Farkındalık Eğitimi Yapıldı

Yalova Üniversitesi Sivil Savuma Birimi tarafından fakültemiz öğrencilerine yönelik Afet Bilinci Farkındalık Eğitimi yapıldı.

Geçtiğimiz Salı günü Fakülte Konferans Salonu’nda gerçekleşen ve üniversitemiz Sivil Sivil Savunma Uzmanı Ömer Kesici tarafından verilen eğitime, o esnada fakültede olan bütün öğrencilerimiz katılım sağladı.

Yalova bölgesindeki öncelikli tehlike olması hasebiyle afetlerden deprem konusu üzerinde duruldu. Afet öncesi, sırası ve sonrasında dikkat edilmesi gereken konular üzerinde bilgilendirme yapıldı. Depremde yaşanan kayıpların, afet öncesinde yapılacak eğitim, bina içinde eşyaların sabitlenmesi, afet çantası hazırlama gibi önlemler ile en aza indirilebileceği vurgulandı ve “Afet öncesi hazırlıklar yaşanabilecek kayıpları en aza indirmektedir” bilgisi verildi.

AFAD gönüllülük sisteminin tüm vatandaşlara açık olduğunu, AFAD acil mobil uygulamasının önemi üzerinde duruldu. Eğitim hitamında konferans salonundan kısa sürede tahliye tatbikatı uygulaması başarılı bir şekilde tamamlandı.