Dr. Öğr. Üyesi Osman Saitoğlu Uluslararası Konferansta Konuştu

Fakültemiz İslam Hukuku anabilim dalı öğretim üyesi Dr. Osman Saitoğlu, International Conference on the Protection & Rebuilding of Urban Centres in Post ISIS Middle East The City of Mosul as an Example (İŞİD’den Sonra Ortadoğu’da Kent Merkezlerinin Korunması ve Yeniden İnşası: Musul Örneği) başlıklı uluslararası konferansa katıldı.

Musul Vakfı’nın Güven, Barış ve Sosyal İlişkiler Merkezi (CTPSR) ve Birleşik Krallık’taki Coventry Üniversitesi Coventry Uluslararası Dostluk Derneği (CAIF) işbirliğiyle 26 Haziran Cumartesi günü online olarak gerçekleştirdiği konferansa İngiltere’nin yanı sıra dünyanın pek çok bölgesinden akademisyen katıldı. Konferansın ikinci oturumunda konuşan fakültemiz öğretim üyesi Dr. Osman Saitoğlu “The Historical Role of the Endowments in Societal Stability” (Sosyal İstikrarda Bağışların Tarihsel Rolü: Musul Örneğinde Arap Şehirleri) başlıklı bir sunum yaptı. Dr. Saitoğlu konuşmasında Musul'da, özellikle Osmanlı döneminde ilim ehline yönelik bağışları, vakıf çeşitliliğini ve II. Abdülhamid döneminde Osmanlı’nın Musul’daki gayrimüslimlerin sosyal refahına yönelik attığı adımları ele aldı.

Dr. Osman Saitoğlu'nun sunumu için tıklayınız.

Dr. Osman Saitoğlu'nun sunum yaptığı slayt dosyasını indirmek için tıklayınız.

Konferansın Youtube video kaydına ulaşmak için tıklayınız.