Fakülte Dergimiz Yayın Hayatına Başlıyor

Yalova İslâm Araştırmaları Dergisi isimli fakülte dergimiz, Aralık 2020 itibariyle yayın hayatına başlıyor.

Hazırlık çalışmaları son bir yıldır devam eden Yalova İslâm Araştırmaları Dergisi, hakem sürecini tamamladığı beş makalesiyle ISSN numarası (2718-0646) almış bulunmaktadır. İlk sayısı Aralık 2020'de yayımlanacak hakemli akademik bir dergi olan Yalova İslâm Araştırmaları Dergisi Haziran-Aralık aylarında olmak üzere yılda iki sayı olarak Dergipark üzerinden online yayımlanacaktır. Makale gönderim ve hakemlik süreçleri de yine Dergipark üzerinden yürütülecektir. Dergide Türkçe, Arapça ve İngilizce dillerinde özgün araştırma makalesi, araştırma notu, kitap kritiği yapılmış makale, kitap tanıtımı vb. çalışmalara yer verilecektir. Editörlüğünü Mustafa Sürün, Selman Benlioğlu ve Fatma Kızıl'ın yürüttüğü ve her anabilim dalının temsil edildiği bir alan editörleri kurulunun yanı sıra çeşitli alanlardan araştırma görevlilerinin editör yardımcısı olarak görev aldığı fakülte dergimiz, bütün ilgililerin katkısına açıktır.

Dergimizin ilk sayısında yayınlanacak makalelere ulaşmak için tıklayınız!