İmam Hatip Okulları ve Türkiye'de Din Eğitimi Uluslararası Sempozyumu

Türkiye’de 13 Ekim 1951 tarihinde eğitim hayatına başlayan İmam Hatip Okulları, kuruluşlarının 70. yıldönümü vesilesiyle kapsamlı bir sempozyumda konuşulacak.

"Yeniden Açılışının 70. Yılında İmam Hatip Okulları ve Türkiye'de Din Eğitimi” başlıklı uluslararası sempozyum 15-17 Ekim 2021 tarihleri arasında Millî Eğitim Bakanlığı (MEB), MEDAR (İstanbul Uluslararası Medeniyet Araştırmaları Derneği) ve ÖNDER iş birliği ile Şişli Cevahir Kongre Merkezi’nde icra edilecek. İki gün sürecek programa Yalova Üniversitesi’nin yanı sıra İstanbul Üniversitesi, İnönü Üniversitesi,  Türkiye Diyanet Vakfı ve daha pek çok sivil toplum kuruluşu da destek veriyor.

Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılımcılara hitap edeceği sempozyumun Tertip Heyeti Başkanlığı’nı fakültemiz öğretim üyesi ve MEDAR ve Medeniyetler İttifakı Ulusal Eşgüdüm Başkanı Prof. Dr. Bekir Karlığa üstlenirken, Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Suat Cebeci de tertip heyeti içerisinde yer almaktadır.

Fakültemiz öğretim üyelerinden Prof. Dr. Mehmet Bahçekapılı’nın konuşmacı olarak katılıp sempozyum sonuç bildirgesini sunacağı etkinliğe Dekan Yardımcımız Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Sürün, Arş. Gör. Ayşenur Yıldırım ve Arş. Gör. Fatih Varol fakültemizi temsilen iştirak edeceklerdir.

Sempozyum ile ilgili ayrıntılı bilgilere ulaşmak için tıklayınız.