Yalova Üniversitesi    islamiilimler@yalova.edu.tr +90 226 815 52 52

Prof. Dr. Ubeydullah Sezikli Sabah Gazetesi'ne Bir Mülakat Verdi

Fakültemiz Türk Din Musikisi Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Ubeydullah Sezikli, Sabah Gazetesi'ne verdiği mülakatta tasavvuf musikisinin Hz. Peygamber'e olan sevginin bir ürünü olduğunu belirtti.

Harun Sekmen tarafından gerçekleştirilen söyleşide Prof. Dr. Sezikli  "Anadolu'da, peygamber efendimiz Hz. Muhammed'e sonsuz bir sevgisi vardır. Efendimizin şahsını yücelten eserlerin yüzde 75'i Anadolu'dan çıkmıştır. Sadece bu topraklarda 22 binin üzerinde salatu selam (Hz. Peygamber (s.a.s.) için okunan ve Allah'ın rahmet ve selâmının onun üzerine olması dileğini ifade eden dualar) var. Anadolu'nun peygamber sevgisi başka bir boyuttadır. İslam sanatının tamamı Hz. Peygambere olan sevgiden ortaya çıkmıştır" dedi.

Söyleşinin geri kalanına ulaşmak için tıklayınız.