Ünlü İslâm Âlimi Muhammed Ali es-Sâbûnî Hocaefendi Ahirete İrtihal Etti

Başta Safvetü’t-tefâsir olmak üzere sayısız ilmî çalışmaya imza atan ve bir süredir Yalova’da ikamet eden saygın İslâm âlimi Prof. Dr. Muhammed Ali es-Sâbûnî, bu sabaha karşı rahmet-i Rahmân’a kavuştu.

1930 yılında Suriye’nin Halep kentinde doğan Sâbûnî, 1952’de Ezher Üniversitesi’nden mezun oldu ve ülkesine dönerek tedris faaliyetlerinde bulundu. Daha sonra Suudi Arabistan’a göç eden Sâbûnî, uzun yıllar Mekke’de üniversite hocalığı görevini yerine getirdi.

Ümmü’l-Kurâ Üniversitesi'nde birçok klasik eserin tahkikini gerçekleştiren Sâbûnî Hocaefendi, bugün İslâm dünyasının pek çok yerinde görev yapan üniversite hocalarını yetiştirdi. Yüzlerce ilmî neşir çalışmasına imza atan Sâbûnî Hocaefendi aynı zamanda Suriye İslam Âlimleri Birliği başkanlığı görevini de yürütmüştü. Hayatının son yıllarını Yalova’nın Gökçedere beldesindeki evinde geçiren Sâbûnî Hocaefendi bir süredir çeşitli sağlık sorunları yaşıyordu. Dekanımız Prof. Dr. Alican Dağdeviren ve beraberindeki hocalarımız, Nisan 2019’da Sâbûnî Hocaefendi’yi evinde ziyaret etmiş ve sağlık durumu hakkında bilgi almışlardı.

Bu sabaha karşı vefat eden hocamıza Cenâb-ı Hakk’tan rahmet niyaz eder, bütün ailesine, öğrencilerine ve sevenlerine sabr-ı cemil temenni ederiz.