Yalova Üniversitesi    islamiilimler@yalova.edu.tr +90 226 815 52 52

Üniversitemiz Mezuniyet Töreni Büyük Bir Coşkuyla Gerçekleştirildi

Yalova Üniversitesi, 2023-2024 akademik yılı mezuniyet töreni ile öğrencilerini yeni bir hayata uğurladı. Coşku dolu anların yaşandığı törene katılan öğrenciler ve aileleri, gurur ve mutluluğu bir arada yaşadı.

27 Haziran 2024 Perşembe günü Merkez Yerleşkemizde düzenlenen mezuniyet törenine öğrencilerimiz ve ailelerinin yanı sıra Yalova Vali Yardımcısı İdil Özdemir Doğan, AK Parti Yalova Milletvekili Meliha Akyol, Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bahçekapılı, ilçe belediye başkanları, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu yöneticileri, il müdürleri ile akademik ve idari personelimiz katıldı.

Törenin başlangıcında, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından üniversitenin tanıtım filmi ve geçmiş mezuniyet törenlerinden görüntüler gösterildi. Sinevizyon gösterimi, hem öğrencilere hem de ailelerine nostaljik anlar yaşattı. Üniversite birincisi Sağlık Bilimler Fakültesi öğrencisi Birsen Moral’in ardından kürsüye gelen üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bahçekapılı, konuşmasında öğrencilerin eğitim sürecindeki başarılarını övdü. Ayrıca, mezuniyetin bir son değil, yeni bir başlangıç olduğunu vurguladı. Öğrencilerin, üniversiteden aldıkları eğitimi topluma fayda sağlamak için kullanacaklarına inandığını ifade etti. Rektör Bahçekapılı konuşmasında ayrıca Gazze’deki soykırıma da değindi ve öğrencilere düşen sorumlulukları hatırlattı.

Törene fakültemiz öğrencileri ve akademisyenleri de katıldı. Fakültemizden mezun olan öğrencilerimize anı belgeleri Dekanımız ve Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Cahit Külekçi tarafından takdim edilirken öğrencilerimiz ve aileleri öğretim üyelerimizle hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Tören, öğrencilerin yemin etmesi ve kep atmalarıyla son buldu.