Fakültemizde Kalite ve Akreditasyon Üst Komisyonu Toplantısı Gerçekleştirildi
Kalite ve Akreditasyon Üst Komisyonu, fakültemizde yürütülen akreditasyon çalışmalarını koordine etmek üzere bir araya geldi. Toplantı online olarak gerçekleştirildi. 21 Mayıs Çarşamba günü gerçekleştirilen oturumda, hazırlıkları süren Kalite El Kitabı ana gündem maddesi olarak ele alındı. Katılımcılar, el kitabının hem akademik hem idari birimler için ortak bir referans kaynağı oluşturacağını vurguladı. Çalışma kapsamında fakültede hâlihazırda uygulanan kalite prosedürleri ayrıntılı biçimde gözden geçirildi.
Üyeler, Kalite El Kitabı’nın Planla-Uygula-Kontrol Et-Önlem Al (PUKÖ) döngüsüne uygun biçimde yapılandırılmasının gerekliliğini yineledi. PUKÖ yaklaşımının sürekli iyileştirme hedeflerine ulaşmada temel çerçeve sunduğu belirtildi. Komisyon toplantılarının ardından düzenli tutanak hazırlanması ve arşivlenmesi, süreç izlenebilirliği açısından önemle not edildi.
Ayrıca, fakülte bünyesinde danışma kurullarının oluşturulması, bu kurullardan alınan görüşlerin belgelenmesi ve karar süreçlerine yansıtılması konuları görüşüldü. Belgelemeye yönelik örnek formların güncellenmesi ve dijital ortamda erişime açılması konusunda da prensip kararı alındı. Toplantı notlarının tüm üyelerle paylaşılacağı belirtildi. Toplantı, üyelerin önerileri doğrultusunda önümüzdeki döneme ilişkin çalışma takvimi belirlenerek sona erdi.